ערכת הסוללות “Dual-Chemistry” מבית הסטארט-אפ ONE של מישיגן מצמידה שני סוגים שונים של תאי סוללה יחד, כל אחד עם מטרה אחרת.
יצרניות רכב מתמודדות עם מטרות סותרות בתכנון סוללות לרכב חשמלי. הם רוצים צפיפות אנרגיה גבוהה לטווח ארוך, אבל הם גם רוצים להפחית את המתכות היקרות שמספקות את הקיבולת הזו.
אתחול הסוללה במישיגן, Our Next Energy (ONE) טוען שיש דרך טובה יותר לייעל את כל הגורמים הללו. כעת, ב.מ.וו תתאים אב טיפוס מוקדם של סוללת “Dual-Chemistry” של ONE של ONE בגרסת מבחן של רכב השטח היוקרתי iX EV שלה כדי לראות אם הטענות – טווח נסיעה של 600 מיילים, כמעט כפול מהערכות טווח ה-EPA של iX xDrive50 של מלאי – מתגלים במגוון שימושים בעולם האמיתי. מבחן iX יהיה על הכביש עד סוף השנה הנוכחית, אומרות שתי החברות.
ב.מ.וו היא שותפת הרכב ההגיונית לבדיקת הטכנולוגיה של ONE, מכיוון שזרוע ההשקעות שלה – BMW i Ventures – הייתה אחת מכמה תומכים בסבב מימון של 25 מיליון דולר להפעלת הסוללות באוקטובר האחרון.
משיכה + טווח ארוך
התווית Dual-Chemistry על סוללת Gemini של ONE מתייחסת להתאמה של שני סוגים שונים של תאי סוללה, שלכל אחד מהם מטרה אחרת.
בחלק ה”מתיחה” יש תאים המשתמשים בקתודה ליתיום ברזל-פוספט (LFP), הידועה כבעלת צפיפות אנרגיה נמוכה יותר מאשר כימיה המבוססת על קובלט, ניקל, מנגן או אלומיניום. סוללות LFP נדירות בצפון אמריקה, אך נפוצות ברכבי EV סיניים. השימוש שלהם בברזל זול וזמין בקלות בקתודה מוביל אנליסטים של סוללות להציע שתאי LFP יגדלו בפופולריות ככל שצפיפות האנרגיה שלהם תעלה, למרות שהיא נשארת מתחת לזו של תאי קובלט-ניקל מתקדמים.
חלק ה”טווח ארוך” של סוללת Gemini של ONE, לעומת זאת, משתמש בכימיה של צפיפות אנרגיה גבוהה יותר המבוססת על חומר קנייני עשיר במנגן, עם קובלט וניקל מינימליים בלבד. במהלך שלב המו”פ הנוכחי, אמר מייסד ומנכ”ל ONE Mujeeb Ijaz ל-Car and Driver, החברה עדיין מתנסת בתערובות של שלוש המתכות כדי לשפר את הביצועים. באופן יוצא דופן, יש לו רק קולט זרם נחושת חשוף – במקום חומר אנודה נפרד – עיצוב המכונה בחוגים אקדמיים “ללא אנודה”.
תאי ה-LFP “Traction” יספקו קרוב ל-99% מהקילומטרים הכוללים של הרכב, אמר איג’אז, בעוד שתאי ה-“Long Range” יתחילו לאחוז אחד מהשימוש שדורש כוח קיצוני, ומפחית את הלחץ וההידרדרות של תאי ה-LFP. .
ONE אומר שהוא יכול לספק סוללה עם צפיפות אנרגיה שנטענת כפולה מזו שבמכוניות החשמליות של ימינו, תוך התמקדות בכימיקלים “בטוחים” יותר ו”ברי קיימא” שנוצרו באמצעות “שרשרת אספקה נטולת סכסוכים” הכוללת מקור מתאים מנגן לא יקר.
בדיקות מעבדה, הכירו את העולם האמיתי
מאות כימיות של סוללות מראות לפחות הבטחה מסוימת בבדיקות מעבדה, אבל הרבה פחות מגיעות לייצור – או אפילו בדיקות מורחבות. אב הטיפוס של BMW iX המונע על ידי ג’מיני יעלה לכביש עד סוף השנה הנוכחית. זה ישמש קודם כל כהדגמה, כדי להוכיח שתפיסת הסוללה של Gemini יכולה לאגור ולספק אנרגיה.
לאחר מכן, BMW ו-ONE יעבדו יחד על בדיקות נוספות. כפי שמציין Ijaz, ONE צריך “לעבוד עם BMW כדי להבין את הדרישות שלהם” כדי שהחברה שלו תהפוך לספק לטווח ארוך. זו דרך מפרכת, אבל כל סטארטאפ סוללה צריך לנסוע לפני שהמוצרים שלו ימצאו שוק.
ה-BMW iX המונע על ידי ONE יסמן אבן דרך חדשה עבור החברה: הפעלת רכב בפועל, במקום פשוט להציג תוצאות של בדיקות ספסל. התאים בפועל שיכנסו לחבילת אב הטיפוס המוקדמת הזו ייוצרו על ידי אחד או יותר מארבעה שותפי ספקים נפרדים, הן באסיה והן בצפון אמריקה, שעובדים עם ONE על יצירת אב טיפוס והגדלת ייצור של התאים החדשים שלה.
כאשר ה-iX יוצג כפועל, נטען ומכסה את המרחקים המובטחים, ONE יתרחק צעד גדול מפעולת העיתונות שלו בדצמבר האחרון. במאמץ הזה, ש-ONE כינה הוכחה לקונספט, הוא דחף תאים עם קיבולת אנרגיה כפולה מזו של טסלה דגם S רגילה לתוך החבילה של המכונית הזו והריץ אותה במשך יותר מ-750 מיילים – או פי שניים מהטווח הרגיל.
אבל אלה לא היו תאי ג’מיני, בעוד שה-BMW iX שיגיע עד סוף השנה צפוי להשתמש בגרסאות מוקדמות וניסיוניות מאוד של התאים החדשים של ONE. זה ייחשב כהתקדמות ברורה, בהנחה שזה יקרה לפי לוח הזמנים. המשך לעקוב.